Υγεία

30 Μαρτίου 2019 16:56

Γεννήθηκε μωρό από μητέρα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή επί 3 μήνες! (βίντεο)

Οι γιατροί προχώρησαν σε «πρόωρο τοκετό», με καισαρική τομή. Τι λέει η μητέρα της 26χρονης που βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Γεννήθηκε μωρό από μητέρα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή επί 3 μήνες! (βίντεο)
-

Μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση ενός νεογέννητου από την Πορτογαλία, το οποίο ήρθε στη ζωή, από μία μητέρα που ήταν εγκεφαλικά νεκρή, για 3 ολόκληρους μήνες!

Οι γιατροί, σε νοσοκομείο του Πόρτο, είπαν πως αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική, στις 32 εβδομάδες της κύησης, επειδή η αναπνευστική λειτουργία της -εγκεφαλικά νεκρής- μητέρας επιδεινώθηκε.

Ωστόσο, το μωράκι σώθηκε και γεννήθηκε έχοντας βάρος 1.700 γραμμάρια. Το ονόμασαν «Σαλβαντόρ», που σημαίνει «σωτήρας», ενώ για τα πρώτα 24ωρα θα χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη, κάτι που όμως συνηθίζεται στα πρόωρα βρέφη. 

Η 26χρονη μητέρα του νεογέννητου, Καταρίνα Σεκέιρα, προσβλήθηκε από άσθμα οξείας μορφής, όταν ήταν στην 19η εβδομάδα της κύησης. Εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου έπειτα από λίγες μέρες σε τεχνητό κώμα,  οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Τα συναισθήματα της γιαγιάς του Σαλβαντόρ είναι ανάμεικτα. 

Πρόκειται για το πρώτο μωρό που γεννιέται από εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα, στο Πόρτο. Το 2016 παρόμοια περίπτωση είχε αναφερθεί σε ιατρικό κέντρο της Λισαβώνας.

Παρότι η υγεία του Σαλβαντόρ δεν κινδυνεύει, οι γιατροί λένε πως θα χρειαστεί για λίγο καιρό να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)