Υγεία

09 Απριλίου 2018 11:01

Ιστορικής σημασίας ίχνη δεινοσαύρου βρέθηκαν στη Σκωτία (φωτο)

Τα αποτυπώματά των δεινοσαύρων που ζούσαν στη Σκωτία ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Ιστορικής σημασίας ίχνη δεινοσαύρου βρέθηκαν στη Σκωτία (φωτο)
-

Περίπου 50 σημάδια από πόδια δεινοσαύρου εντοπίστηκαν στο Isle of Skye, στη Σκωτία, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για εύρημα «παγκόσμιας σημαντικότητας».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μελετούν τα ίχνη, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε σαυρόποδο δεινόσαυρο, του οποίου το ύψος ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, καθώς και σε θεράποδα, προγόνους του τυραννόσαυρου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας και οι δύο δεινόσαυροι ζούσαν σε ρηχή λιμνοθάλασσα, όταν το κλίμα της Σκωτίας ήταν πιο θερμό, περίοδο κατά την οποία οι δεινόσαυροι ξεκινούσαν την πορεία τους προς τον κόσμο.

Τα ίχνη που βρέθηκαν τώρα συμβάλουν στην εξερεύνηση και καλύτερη κατανόηση της περιόδου των δεινοσαύρων, που χαρακτηρίζεται ως «μεσαία», για την οποία λίγα πράγματα είναι γνωστά.

αποτυπώματα - πατημασιές - δεινόσαυροι - Σκωτία

Τα ευρήματα της περιόδου είναι «εξαιρετικά σπάνια», σύμφωνα έρευνα που έχουν διεξάγει το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου από κοινού με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημόνων.

αποτυπώματα - πατημασιές - δεινόσαυροι - Σκωτία

Τα ίχνη εντοπίστηκαν σε λασπώδη ρηχή λίμνη στο Isle of Skye και σε αυτά αποτυπώνονται το περίγραμμα των δαχτύλων το περίγραμμα και το ίχνος του σαρκώδους μέρους του ποδιού των δεινοσαύρων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)