Υγεία

20 Απριλίου 2017 11:22

Βίντεο: “ξυστά” από τη Γη περνά ο αστεροειδής γίγας (βίντεο)

Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν τα τηλεσκόπια χθες τη νύχτα. Μέχρι πότε θα «φλερτάρει» με τη Γη ο γιγάντιος αστεροειδής.

Βίντεο: “ξυστά” από τη Γη περνά ο αστεροειδής γίγας (βίντεο)
-

Ξυστά  - με τα διαστημικά δεδομένα – πέρασε από τη Γη ο γιγάντιος αστεροειδής την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Ο αστεροειδής με διάμετρο πάνω από 400 μέτρα πέρασε από τη Γη σε απόσταση μόλις 1.8 εκατομμυρίων χλμ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις, σύμφωνα με τη NASA>

Σε βίντεο που κατέγραψε το Ινστιτούτο Αστροφυσικής των Κανάριων Νήσων, φαίνεται ο αστεροειδής να περνά δίπλα από τη Γη.

Μικροί αστεροειδείς, διαμέτρου μερικών δεκάδων μέτρων, περνούν αρκετά συχνά στην ίδια απόσταση από τη Γη ή και κοντινότερη. Όμως η τροχιά του «2014 JO25» τον φέρνει πλησιέστερα στον πλανήτη μας από κάθε άλλο μεσαίο ή μεγάλο αστεροειδή, από τότε που ο αστεροειδής «Τουτάτης», διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων, πέρασε από τη Γη περίπου στην ίδια απόσταση το Σεπτέμβριο του 2004. Το μέγεθος αυτού που πέρασε χθες είναι μεταξύ 600 και 1.400 μέτρων σε πλάτος και δύο φορές πιο ανακλαστικός από τη Σελήνη.

Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε προ τριετίας από αστρονόμους στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε απόσταση 1,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (περίπου 4,6 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης). Έχει προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την κατεύθυνση του Ήλιου και προβλέπεται να είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία-δύο νύχτες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)