Πολιτισμός

22 Μαΐου 2014 11:18

Ρωμαίος και Ιουλιέτα χορεύουν… χιπ χοπ

Η διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, «μεταμορφώνεται», «εκσυγχρονίζεται», αλλά παραμένει κλασική!

-

Μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ανεβαίνει σήμερα και αύριο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με επτά χορευτές χιπ-χοπ, έναν καλλιτέχνη τσίρκου και έναν ηθοποιό, ο Sébastien Lefrançois ανατρέπει τους κώδικες του σαιξπηρικού θεάτρου και φέρνει αυτό το κλασικό έργο κοντά στη νέα γενιά, θέλοντας να μας δείξει το πόσο πολύ αυτά τα κομμάτια της ιστορίας μας μοιάζουν.

Συγκρούσεις ανάμεσα στις συμμορίες, μαχαιρώματα μέσα στην νύχτα, ένας καταδικασμένος από τους γονείς έρωτας στα υποβαθμισμένα προάστια αποδίδονται διαφορετικά με τη χορογραφία να αποκαλύπτει στους θεατές εικόνες σύνθετες και συνάμα γοητευτικές: η σκηνή του χορού, το θρυλικό μπαλκόνι, η μάχη ανάμεσα στους Μοντέγους και στους Καπουλέτους.

Ο Λεφρανσουά ίδρυσε την ομάδα του Trafic de Styles το 1994 με 21 καλλιτέχνες διαφορετικής προέλευσης: χιπ χοπ, τσίρκο, θέατρο. Με τους συνεργάτες του ανιχνεύει την ακρίβεια στην κίνηση, την εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και στην παράσταση, ανάμεσα στο σώμα και στην ψυχή με σκοπό πάντοτε να επικοινωνεί με το κοινό με σοβαρότητα και γενναιοδωρία.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία-Συμμαχία 2014».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)