Πολιτισμός

29 Απριλίου 2014 15:33

Εικαστική πρόταση με ανταλλακτικά κλασσικών αυτοκινήτων

Κατασκευές και γλυπτά  από ανταλλακτικά  κλασσικών   αυτοκινήτων , σε συνδυασμό  με μέταλλο, γυαλί, ξύλο εκτίθενται από τις 12 Μαΐου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

-

Πρωτότυπες κατασκευές και γλυπτά από ξεχωριστές πρώτες ύλες, όπως είναι τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, θα εκτίθενται από τις 12 Μαΐου στον 8ο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Οι ξεχωριστές αυτές δημιουργίες φέρουν την υπογραφή της Ελένης Πρωτόγερου, η οποία μεγάλωσε έχοντας εικόνες από τα προϊόντα που εισήγαγε και διέθετε  στην αγορά η οικογενειακή της επιχείρηση ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Υποσυνείδητα οι εικόνες αυτές  άρχιζαν παντρεύονται , μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με τις ώριμες εικαστικές της ανησυχίες. Έτσι προέκυψαν τα γλυπτά τα όποια εκθέτει.

Πρόκειται για γλυπτά αντοχής, που χρειάστηκε αφοσίωση και χρόνος έτσι ώστε τα αγαπημένα υλικά  της δημιουργού να αποκτήσουν σχήμα και μορφή. Η ίδια πιστεύει ότι τα παλιά  υλικά έχουν ένα αισθητικό αποτύπωμα και ένα ιστορικό βάρος γι αυτό και την ιστορία  τους προσπάθησε  να  την μεταπλάσσει σε εικαστική πρόταση.  

Οι δημιουργίες της είναι κατασκευές και γλυπτά  από  ανταλλακτικά  κλασσικών   αυτοκινήτων , σε συνδυασμό  με μέταλλο , γυαλί , ξύλο. 

Τα παλιά ανταλλακτικά παίρνουν σχήμα αφού περάσουν από αμμοβολή , κόλληση , βαφή και βερνίκι.

Παρ’ όλο  πού  τα υλικά  είναι σκληρά  και άκαμπτα εκείνη τα αντιμετωπίζει με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δώσει πλαστικότητα και κίνηση. Εκτός από το εικαστικό κομμάτι υπάρχει  μία ιδιαιτερότητα στα έργα, και αφορά τα ανταλλακτικά τα οποία χρησιμοποιεί και  είναι μοναδικά , καθώς προέρχονται  από κλασσικά οχήματα ,FORD 1945,Chevrolet 1940,  GMC 1945 κ.α

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η πρώτη της δημιουργού η οποία θα διαρκέσει από τις 12 έως 18 Μαΐου, 11 πμ -  19 μμ   καθημερινά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)