Συνταγές

09 Οκτωβρίου 2013 16:00

Σπαγγέτι με ντοματίνια, ελιές και χαλούμι

Γρήγορη και εύκολη συνταγή, με υπέροχες πρώτες ύλες που συντελούν στο να δημιουργηθεί ένα τέλειο πιάτο!

-




Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι, χοντροκομμένες
200 γρ. χαλούμι σε μικρούς κύβους
½ φλ. κρασί λευκό
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
½ φλ. Ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε 3-4 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το χαλούμι και ανεβάζουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά για να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)