Συνταγές

09 Οκτωβρίου 2013 15:00

Ψαρόσουπα

Νόστιμο και υγιεινό φαγητό η ψαρόσουπα, ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα. Με καλή πρώτη ύλη τα φρέσκα ψάρια, που βρίσκετε αυτή την εποχή, και σε συνδυασμό με πλούσια σε βιταμίνες λαχανικά, ετοιμάστε ένα γευστικό και θρεπτικό φαγητό για όλη την οικογένεια!

-

Υλικά

2 κιλά ψάρια (μπακαλιάροι, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια)
2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
½ κιλό κολοκύθια μικρά, χαραγμένα
½  κιλό καρότα σε ροδέλες
½ φλ. τσ. Ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
½ φλ. τσ. Ρύζι
χυμό δύο λεμονιών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα ως τη μέση και προσθέτουμε το λάδι και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα εικοσάλεπτο πριν προσθέσουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και τα κολοκύθια.  Στη συνέχεια βάζουμε και το ψάρι, κομμένο σε 2 ή 3 κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλο.

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε όλα τα στερεά υλικά με μια τρυπητή κουτάλα. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά και τα ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα με τον ζωμό. Προσθέτουμε το ρύζι κι αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό των λεμονιών και το πιπέρι. 

TAGS: μαγειρική, ψαρόσουπα, ψάρια, μπακαλιάροι, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια, σέλινο, φαγητό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)