Πολιτισμός

11 Ιουλίου 2024 14:04

Πέθανε ο Γιάννης Κατσάμπας

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αγαπημένος ερμηνευτής μέλος του θρυλικού dueto, το οποίο την δεκαετία του 1960 ξεσήκωνε τη νυχτερινή Αθήνα.

Πέθανε ο Γιάννης Κατσάμπας
-

Ο ερμηνευτής, συνθέτης και εκτελεστής Γιάννης Κατσάμπας, ένας από τα δύο μέλη του γνωστού dueto «Οι αδελφοί Κατσάμπα» ή «Τα Κατσαμπάκια» (Γιάννης και Γιώργος), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Γιάννης Κατσάμπας γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 15 Ιουλίου 1941. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο μαζί με τον αδελφό του το 1968, και ακολούθησαν δεκάδες άλλοι στη συνέχεια.

Αδερφοί Κατσάμπα

Τα δύο αδέρφια είναι Έλληνες αυτοδίδακτοι ερμηνευτές, συνθέτες και εκτελεστές, με ειδικότητα την κιθάρα και το μπουζούκι. Αρκετά έργα τους είναι λάτιν δημιουργίες, και με το μπριο τους ξεσήκωναν το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση. Τραγούδησαν σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στην αμερικανική παραγωγή του 1963 “Ξεφάντωμα στο Ακαπούλκο” (“Fun in Acapulco”) με πρωταγωνιστή τον Έλβις Πρίσλεϊ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: Τραγικό τέλος για οδηγό

Ελογές ΗΠΑ - Μπάιντεν: Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρσή του

Ψυχικό - Δολοφονία τοπογράφου: Αρνείται κάθε εμπλοκή ο 44χρονος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)