Κόσμος

11 Σεπτεμβρίου 2024 16:46

U.S.NEWS: Η Ελλάδα 26η καλύτερη χώρα του κόσμου

Ποια η κατάταξη της χώρας μας στη λίστα της πλατφόρμας με "τις καλύτερες χώρες του κόσμου" με μια σειρά από κριτήρια. Ποιες οι κατατάξεις της Ελλάδας σε άλλες, επιμέρους λίστες.

U.S.NEWS: Η Ελλάδα 26η καλύτερη χώρα του κόσμου
-

Υπό τον τίτλο «Looking for adventure? These are the best countries for it, according to U.S. News Report», η εφημερίδα USA TODAY δημοσιεύει Έκθεση της ενημερωτικής πλατφόρμας «U.S.NEWS» σχετικά με έρευνα την οποία πραγματοποίησε για την ανάδειξη “των καλύτερων χωρών του κόσμου”. Η κατάταξη γίνεται συνολικά, αλλά και σε επί μέρους τομείς, όπως η ασφάλεια, το περιβάλλον, η οικονομία, κ.ά. Η έρευνα όσον αφορά το 2024, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 17.000 άτομα από όλο τον κόσμο, διεξήχθη από τις 22 Μαρτίου έως τις 23 Μαΐου. Η πλατφόρμα U.S. News & World Report αναφέρει ότι συμβουλεύτηκε τη μελέτη και το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τη βαθμολόγηση και την κατάταξη των χωρών, τα οποία αναπτύχθηκαν από την πολυεθνική εταιρία μάρκετινγκ και επικοινωνίας WPP και τον καθηγητή της Σχολής Wharton του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, David Reibstein.

Για κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της και πληροφορίες γι’ αυτήν.

  • Στην γενική κατάταξη, η Ελλάδα για το 2024 κατατάσσεται 26η μεταξύ 89 χωρών. Την 1η θέση καταλαμβάνει η Ελβετία, με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ να ακολουθούν. Όσον αφορά τις επιμέρους κατηγορίες,
  • η Ελλάδα στην κατηγορία «τουρισμός περιπέτειας» καταλαμβάνει την 3η θέση, μετά την Βραζιλία και την Ιταλία,
  • στην κατηγορία «ταξιδεύω σε μια χώρα μόνος» η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση, μετά την Ισπανία (σ.σ. σημαντικό κριτήριο αποτελεί η ασφάλεια), ενώ
  • στην κατηγορία «πολιτιστική κληρονομιά» καταλαμβάνει την 1η θέση

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίωξη στην Κηφισιά: Βίντεο - ντοκουμέντο με την σύλληψη του οδηγού

Παράσυρση στη Θεσσαλονίκη: Έγκυος η γυναίκα - Διασωληνώθηκε και ο σύζυγός της

Ένοπλες ληστείες: Βίντεο από “χτυπήματα” του 46χρονου στην Αττική

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)