Κόσμος

Χθες 21:12 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 23:44

ΗΠΑ: Μακελειό σε λύκειο στην Τζόρτζια - Μαθητής ο δράστης (βίντεο)

Σε lockdown η περιοχή. Ισχυρές μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον δράστη του μακελειού

ΗΠΑ: Μακελειό σε λύκειο στην Τζόρτζια - Μαθητής ο δράστης (βίντεο)
-

Μακελειό με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 30 τραυματίες, σημειώθηκε στο λύκειο Apalachee στο Winder στην κομητεία Μπάροου, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση, δίχως να προσδιορίζεται το κίνητρό του. «Υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο λεπτομέρειες για τον αριθμό ή την κατάστασή τους δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπάροου.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε στο ιατρικό ελικόπτερο πάνω σε φορείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Grady Memorial. Ένα τοπικό νοσοκομείο δέχεται ασθενείς με τραύματα από πυροβολισμούς, δήλωσε στο CNN πηγή από το νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εθεάθησαν να μπαίνουν στο σχολείο καθώς οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Επίσης, ειδικοί πράκτορες του FBI ανταποκρίθηκαν για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έξω από το σχολείο. Πανικόβλητοι γονείς βρέθηκαν εκεί αναζητώντας τα παιδιά τους. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ είπε ότι «κατεύθυνε όλους τους διαθέσιμους κρατικούς πόρους για να ανταποκριθεί στο περιστατικό στο Λύκειο Apalachee».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εταίρους καθώς συλλέγουμε πληροφορίες και ανταποκρινόμαστε περαιτέρω σε αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Kemp στο X .

 Μπάιντεν: Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας «γίνονται ο κανόνας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι «θρηνεί» για τον θάνατο αρκετών ανθρώπων μετά τους πυροβολισμούς σε λύκειο στην Τζόρτζια.

«Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γουίντερ της Τζόρτζια, μετατρέπεται σε μια φρικτή υπενθύμιση: η ένοπλη βία συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας εκ νέου το Κογκρέσο να δράσει, κυρίως απαγορεύοντας τα τουφέκια.

Ο δράστης των πυροβολισμών με τους τέσσερις νεκρούς και τους 30 τραυματίες στο λύκειο Apalachee στην Τζόρτζια φέρεται να είναι ένας 14χρονος έφηβος, σύμφωνα με το CNN.

Επίσης, αξιωματούχοι δήλωσαν στο γνωστό μέσο ενημέρωσης πως το σχολείο δέχθηκε τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για το τι θα συμβεί, υποστηρίζοντας ότι «θα υπάρξουν πυροβολισμοί σε πέντε σχολεία και ότι το Apalachee θα ήταν το πρώτο».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι: “Τηλεφώνησα αμέσως στην Μαργαρίτα και της είπα πάρε το παιδί και φύγε...”

Ροζ κοκαΐνη διακινούσαν νεαροί στην Αττική (εικόνες)

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρόλεϊ προσέκρουσε σε κολώνα - Τραυματίστηκε ανήλικο παιδί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)