Κόσμος

29 Αυγούστου 2024 14:50

Γεραπετρίτης - Φιντάν: Τι συζήτησαν στην συνάντησή τους (εικόνες)

Ποια θέματα απασχόλησαν τους δύο ΥΠΕΞ στην σύντομη συνομιλία τους. Οι αναφορές στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και στο Κυπριακό πρόβλημα.

Γεραπετρίτης - Φιντάν: Τι συζήτησαν στην συνάντησή τους (εικόνες)
-

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διμερής συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του Τούρκου ομολόγου του Χακάν Φιντάν.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Άτυπης Συνάντησης Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το γεύμα εργασίας του Τούρκου Υπουργού με τους 27 ομολόγους του, της ΕΕ, που τον έχουν προσκαλέσει. Κατά τη διάρκεια του γεύματος αυτού, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση των ευρωτουρκικών σχέσεων και για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Αναμένεται να συζητηθεί και το Κυπριακό.

Γεραπετρίτης - Φιντάν

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, υπογράμμισε σήμερα προσερχόμενος στο Συμβούλιο, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ και ευχαρίστησε όλους όσους επέτρεψαν να ληφθεί αυτή η απόφαση. «Είναι σημαντικό για την Τουρκία να κατανοήσει τον ρόλο της ΕΕ με σεβασμό στη θέση των κρατών-μελών μας - της Κύπρου - που έχει δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία», δήλωσε ο Ζ. Μπορέλ , σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να προσπαθήσουμε να λύσουμε την κατάσταση είναι ο διάλογος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Βόλος - Νεκρά ψάρια: Ο Μπέος, ο χειριστής του εκσκαφέα και οι μηνύσεις

Χανιά: Κλούβα των φυλακών με κρατούμενους έμεινε στον δρόμο

Λας Βέγκας - Δολοφονία δημοσιογράφου: Ισόβια κάθειρξη σε πρώην αιρετό 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)