Κόσμος

Χθες 00:00

Τουρκία: Βουλευτές έπαιξαν ξύλο μέσα στη Βουλή (βίντεο)

Ποια βαριά κατηγορία εξαπέλυψε από το βήμα του κοινοβουλίου κούρδος βουλευτής και ποια ήταν η αντίδραση των βουλευτών του αντίπαλου κόμματος.

Τουρκία: Βουλευτές έπαιξαν ξύλο μέσα στη Βουλή (βίντεο)
-

Η αίθουσα της Ολομέλειας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης μετατράπηκε σε «ρινγκ», κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας και Ισότητας των Λαών (DEM), Αλί Μποζάν, απευθύνθηκε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP φωνάζοντας: «Το AKP κλέβει συστηματικά τους εργαζόμενους, τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους μέσω της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Δυστυχώς, οι φωνές των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν ακούγονται, αλλά θέλω να φωνάξω από εδώ εκ μέρους των πολιτών των οποίων οι μισθοί κλέβονται από τις τσέπες τους: Υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης, υπάρχει κλέφτης! Το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει, το ΑΚΡ κλέβει»!

Στο σημείο αυτό κυβερνητικοί βουλευτές κινήθηκαν κατά του βουλευτή του DEM και ένας εξ αυτών άρπαξε τον Mποζάν από το σακάκι του και τον έριξε στο πάτωμα. Οι βουλευτές του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια, αλλά βουλευτές του AKP συνέχισαν να χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές τον Μποζάν.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας διεκόπη για 40 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: 104 φαναράκια στην θάλασσα για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Πρόκληση Ερντογάν: Είπε “τουρκική” την μειονότητα στην Θράκη

Τουρκία: Παρωδία οι δηλώσεις Γεωργιάδη - Πρέπει να πάει σε ψυχιατρική κλινική

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)