Πολιτική

Χθες 19:03

Τούρκος απόστρατος: Η Ελλάδα είναι ο πραγματικός εισβολέας

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Νίκου Δένδια σε νησιά του Αιγαίου τον Μάιο, κανοντας λόγο για "κατεχόμενα νησιά μας".

Τούρκος απόστρατος: Η Ελλάδα είναι ο πραγματικός εισβολέας
-

(Πηγή εικόνας: Σοτζού)

«Κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα και όχι η Τουρκία», ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στην αντιπολιτευτική εθνικιστική εφημερίδα Σοζτζού ο ακραίος εθνικιστής απόστρατος Ουμίτ Γιαλίμ. Ο Ουμίτ Γιαλίμ ισχυριστηκε ότι 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικοί βράχοι στο Αιγαίο καταλήφθηκαν από την Ελλάδα και επέκρινε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε «η σκληρή αντίδραση του Προέδρου Ερντογάν και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Δένδια είναι κατάλληλη αλλά ανεπαρκής. (Ο Ταγίπ Ερντογάν) εν έχει δείξει το μπόι του στον αυθάδη Δένδια, που εμφανίζεται συχνά στα κατεχόμενα από την Ελλάδα νησιά μας, δεν τον έχει εμποδίσει να πηγαινοέρχεται στα νησιά μας».

Σύμφωνα με την Σοζτζού ο απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος είναι και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Κουτλού για Πολιτικές Ασφάλειας και Εξωτερικές Σχέσεις και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «έδωσε ένα μάθημα στον αυθάδη Έλληνα υπουργό. Ο Ουμίτ Γιαλίμ είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δένδιας, ο οποίος παρουσιάζει την Τουρκία ως κατακτητή στην Κύπρο, πρέπει να μπει στη θέση του και είπε: Ο Δένδιας πηγαίνει σε 20 νησιά και 2 βραχονησίδες υπό ελληνική κατοχή, δείχνοντας την κυριαρχία του’».

Σύμφωνα με τη Σοζτζού «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας είπε ότι η Τουρκία είναι εισβολέας στην Κύπρο και απείλησε Θα προσγειωθούμε στην Άγκυρα με F-35’ (sic). Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη να βάλει αυτόν τον υπουργό στη θέση του’»

Ανεπαρκής η αντίδραση Ερντογάν

Με τις δηλώσεις του στη Σοζτζού ο Ουμίτ Γιαλί επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του και ισχυρίστηκε ότι:

«-Σύμφωνα με τη Συνθήκη Συμμαχίας που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Ζυρίχη στις 11 Φεβρουαρίου 1959, έπρεπε να υπήρχαν 650 Τούρκοι στρατιώτες και 950 Έλληνες στρατιώτες στην Κύπρο, αλλά η Ελλάδα κατέλαβε την Κύπρο με 20 χιλιάδες στρατιώτες που έφεραν από την κύρια ήπειρό της μεταξύ 1963 και 1974.  Άρα, κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικές βραχονησίδες από το 2004.

- Η σκληρή αντίδραση του Προέδρου Ερντογάν και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Δένδια είναι κατάλληλη αλλά ανεπαρκής. Δεν έχει δείξει το μπόι του στον αυθάδης Δένδια, που εμφανίζεται συχνά στα κατεχόμενα από την Ελλάδα νησιά μας, δεν τον έχει εμποδίσει να πηγαινοέρχεται στα νησιά μας.

"Πλήρης τρέλα οι διαπραγματεύσεις για ΜΟΕ"

- Όταν δεν προέκυψαν αποτελέσματα από τις διερευνητικές συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, άρχισαν να πραγματοποιούνται Συναντήσεις Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών. Η διεξαγωγή μιας συνάντησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, η οποία έχει καταλάβει 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικούς βράχους από το 2004, είναι μια πλήρης τρέλα.

- Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δένδιας, ο οποίος φωτογραφήθηκε με την τουρκική αντιπροσωπεία στη Συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έγινε μεταξύ των δύο χωρών στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2024, μετέβη στα κατεχόμενα νησιά μας λίγο αργότεραεπιδεικνύοντας την ελληνική σημαία και προκαλώντας την Τουρκία.

- Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, μετέβησαν στα νησιά ΑγαθονήσιΦαρμακονήσι και Καλόλιμνος την 1η Μαΐου 2024 και στο νησί Ψέριμος στις 2 Μαΐου και επιθεώρησε τους εισβολείς Έλληνες στρατιώτες. Ποζάροντας με Έλληνες στρατιώτες μπροστά από τη γιγάντια ελληνική σημαία που σχεδιάστηκε στον τοίχο της Ελληνικής Στρατιωτικής Βάσης που βρίσκεται στο Αγαθονήσι, ο Δένδιας έκανε σόου κυριαρχίας».

"Δεν δόθηκε νότα στην Τουρκία"

Ο Ουμίτ Γιαλίμ ισχυρίστηκε στη Σοζτοζύ ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας πήγε στα κατεχόμενα νησιά μας στο Αιγαίο με στρατιωτικό ελικόπτερο τον περασμένο Μάιο και παραβίασε πολλές φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ στην Ελλάδα δεν δόθηκε νότα και δεν μπήκε στη θέση της».

Ο Ουμίτ Γιαλίμ συνέχισε:

«- Ενώ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης ήρθαν στα νησιά μας χωρίς να συναντήσουν εμπόδια, οι ομόλογοί τους στην Τουρκία, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μετίν Γκιουράκ και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου δεν μπορούν να πάνε στα νησιά μας.

- Η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν στο αμερικανικό Κογκρέσο για τα νησιά του Αιγαίου και ο χάρτης που επισυνάπτεται στην επιστολή δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο στις 25 Φεβρουαρίου. Στον χάρτη που επισυνάπτεται στην επιστολή του Μπλίνκεν, αναφερόταν ότι η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχία σε 29 νησιά. Ο χάρτης έδειχνε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν είχε κυριαρχία στα νησιά Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος και Ψέριμος, όπου πηγαινοερχόταν ο Δένδιας στις 1-2 Μαΐου».

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Την απήγαγαν τέσσερις άνδρες, της έδεσαν τα μάτια και την βίασαν

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)