Ευρώπη

23 Μαρτίου 2019 11:59

“Κίτρινα γιλέκα”: Απαγορεύτηκαν και επίσημα οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία

Αντιμέτωπος με πρόστιμο θα έλθει όποιος παραβεί την απόφαση. Τι ανακοίνωσε η γαλλική Αστυνομία.

“Κίτρινα γιλέκα”: Απαγορεύτηκαν και επίσημα οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία
-

Η αστυνομία της Γαλλίας απαγόρευσε επίσημα τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στα Ηλύσια Πεδία καθώς και στις γύρες περιοχές του κέντρου του Παρισίου το Σάββατο. Οποιοσδήποτε παραβεί την απόφαση θα έλθει αντιμέτωπος με πρόστιμο εώς και 135 ευρώ.

Ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε: «Didier Lallement, υπεύθυνος της αστυνομίας, απαγορεύει δια τούτου οποιαδήποτε συνάθροιση των κίτρινων γιλέκων κατά το μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων και της περιμέτρου αυτής συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού μεγάρου και της Eθνοσυνέλευσης».

Μετά από τα βίαια επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας,  ο πρωθυπουργός Edouard Philippe ανακοίνωσε την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε αρκετές περιοχές της Γαλλίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τα Ηλύσια πεδία, το Καπιτώλιο της Τουλούζης και την Πλατεία Pey-Berland στο Μπορντώ.

Οι αρχές επισήμαναν γρήγορα στους πολίτες ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να διεξαχθούν κανονικά εκτός των προαναφερθέντων περιοχών αναγνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «θεμελιώδες δικαίωμα».

Η γαλλική αστυνομία ζήτησε ένα ήρεμο σχέδιο παράταξης δυνάμεων σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)