ΗΠΑ - Καναδάς

10 Οκτωβρίου 2018 13:21

Η Νέα Υόρκη δίνει την επιλογή ουδέτερου φύλου (βίντεο)

Τρίτη επιλογή στους πολίτες της Νέας Υόρκης αναφορικά με το φύλο τους δίνει ο νέος νόμος του ντε Μπλάσιο.

Η Νέα Υόρκη δίνει την επιλογή ουδέτερου φύλου (βίντεο)
-

Μία τρίτη κατηγορία στο φύλο τους μπορούν πλέον να επιλέξουν οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στη Νέα Υόρκη. Πλέον, εκτός του θηλυκού και του αρσενικού, υπάρχει και η επιλογή του ουδέτερου φύλου που αναγράφεται ως «Χ» στο πιστοποιητικό γέννησης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, υπέγραψε το σχετικό νόμο, κάνοντας την πολιτεία του την πέμπτη κατά σειρά, μετά την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την Ουάσιγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ που δίνουν τη σχετική επιλογή.

Οι οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πιέζουν τις τοπικές Αρχές να διευκολύνουν τους ανθρώπους τους, επιτρέποντας την αλλαγή βάσει της οποίας ορίζεται η ταυτότητα φύλου στα έγγραφά τους και τονίζοντας παράλληλα ότι, ο αυστηρός προσδιορισμός του αρσενικού και θηλυκού είναι μορφή διάκρισης, που ορίζει τους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους.

Με την αλλαγή των νόμων είναι απλή η αλλαγή του φύλου και η μετατροπή του σε ουδέτερο, χωρίς να χρειάζεται καν ιατρική βεβαίωση.

Οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την αλλαγή και στη Νέα Υόρκη.

Το φύλο μπορεί να μετατραπεί απλά στο πιστοποιητικό γέννησης και τα υπόλοιπα έγγραφα, πλην του αμερικανικού διαβατηρίου, για το οποίο είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωσε ότι το άτομο έχει υποβληθεί σε σχετική θεραπεία για τη μετάβαση σε άλλο φύλο.

Ο Ντε Μπλάσιο είπε ότι ο νόμος δίνει στους νεοϋρκέζους την ελευθερία «να πουν στην κυβέρνηση ποιοι είναι και όχι το αντίστροφο (δηλαδή να τους λέει η κυβέρνηση ποιοι είναι)».

«Φανταστείτε να σας έλεγε κάποιος ότι είσαστε κάτι που δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ότι είναι», είπε ο ντε Μπλάσιο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)