ΗΠΑ - Καναδάς

06 Σεπτεμβρίου 2018 11:12

Εντολή για τη δολοφονία του Άσαντ φέρεται να έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Διαψεύδει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την αποκάλυψη γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Εντολή για τη δολοφονία του Άσαντ φέρεται να έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
-

“Πονοκέφαλο” στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει το βιβλίο “Φόβος: Ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο” του Μπομπ Γούντγουoρντ. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας ισχυρίζεται, μέσα από το βιβλίο του, πως ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την δολοφονία του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ας τον σκοτώσουμε! Ας μπούμε μέσα και ας σκοτώσουμε πολλούς απ’ αυτούς!», φέρεται να είπε ο Τραμπ στο Πεντάγωνο, στον απόηχο της επίθεσης με χημικά κατά αμάχων στη Συρία, τον Απρίλιο του 2017, όπως γράφει στο βιβλίο ο Γούντγουορντ.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, φέρεται να μην υποστήριζε την πρόταση του Τραμπ και να είχε εκφράσει την αντίθεσή του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε κατηγορηματικά πως έδωσε εντολή για την δολοφονία του Άσαντ. Τόνισε πως κάτι τέτοιο ούτε συζητήθηκε, ούτε πρόκειται να συζητηθεί, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο “μυθοπλασία”.

Μάλιστα, και ο Υπουργός Άμυνας, Μάτις, έσπευσε να διαψεύσει τα περί σχεδίου δολοφονίας του Άσαντ, που αναφέρονται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο, υποστηρίζοντας πως οι ισχυρισμοί είναι προϊόντα της …καλπάζουσας φαντασίας κάποιου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)