Ευρώπη

21 Μαρτίου 2018 22:54

Αφέθηκε ελεύθερος ο Σαρκοζί

Μετά από ανάκριση και κράτηση δυο ημερών ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας αφέθηκε ελεύθερος, αλλά αναμένεται να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Αφέθηκε ελεύθερος ο Σαρκοζί
-

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί από τις γαλλικές αρχές, με φόντο τις κατηγορίες σε βάρος του για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από το καθεστώς του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Ο Σαρκοζί, που αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του, διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων» και έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, ανέφερε δικαστική πηγή.

Οι αποκαλύψεις είχαν γίνει το 2012 και στηρίζονται σε έγγραφο της Κυβέρνησης της Λιβύης του 2006.

Το έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, κάνει λόγο για συμφωνία του καθεστώτος Καντάφι να συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 15 Μαρτίου 2011, σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε στην κάμερα ότι έδωσε στον Νικολά Σαρκοζί δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία στην Γαλλία, το 2007.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)