Τουρκία

15 Μαρτίου 2018 11:19

Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: είναι ένοπλοι και συμμετέχουν στο πραξικόπημα, λένε τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτορείο Anadolu.

Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς: είναι ένοπλοι και συμμετέχουν στο πραξικόπημα, λένε τουρκικά ΜΜΕ
-

Στην δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό κρακτορείο ειδήσεων Anadolu ένα βίντεο όπου φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά απο το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στο οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα, που ζητά την έκδοση τους, κατηγορούνται για ενεργό συμμετοχή.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, στις εικόνες απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε βάση του τουρκικού στρατού, εμφανίζονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι τρεις από τους 8 αξιωματικούς που αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. 

Στην συνέχεια του βίντεο, διακρίνονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων, πιστοί στον Ερντογάν, να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος. 

Το βίντεο, διάρκειας 11:32 λεπτών, είναι τραβηγμένο στις 14 και 15 Ιουλίου, το οποίο προφανώς η τουρκική πλευρά επέλεξε να δημοσιοποιήσει αυτήν την περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή την σύλληψη απο τους Τούρκους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και την κράτηση τους στις Φυλακές Αδριανούπολης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)