Ασία

12 Φεβρουαρίου 2018 22:32

Πρόεδρος των Φιλιππίνων: να πυροβολείτε τις κομμουνίστριες αντάρτισσες στον κόλπο τους!

Η απίστευτη δήλωση του Ντουτέρτε, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αλλά ο ίδιος έκανε λόγο για φεμινίστριες που το παρακάνουν…

Πρόεδρος των Φιλιππίνων: να πυροβολείτε τις κομμουνίστριες αντάρτισσες στον κόλπο τους!
-

Να πυροβολούν κομμουνίστριες αντάρτισσες στον κόλπο προτείνει στους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα και επιβεβαιώνει η επίσημη αποδελτίωση του λόγου του από το προεδρικό γραφείο.

Στην αποδελτίωση, η συγκεκριμένη λέξη είναι καλυμμένη με αποσιωπητικά, ωστόσο όλη η υπόλοιπη φράση υπάρχει αυτούσια.

Γνωστός για τη σκληρή γλώσσα και τις βωμολοχίες που «διανθίζουν» τον λόγο του, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, μιλώντας σε πρώην αντάρτες, τόνισε, μιλώντας στη νότια πόλη Νταβάο, στην οποία διατελούσε δήμαρχος πριν γίνει πρόεδρος της χώρας, εξήγησε τι εννοούσε.

«Πείτε στις αντάρτισσες: υπάρχει μια νέα εντολή από τον δήμαρχο. Δεν θα σας σκοτώνουμε. Απλώς θα σας πυροβολούμε στον κόλπο. Εάν δεν υπάρχει κόλπος, είναι αχρηστες», είπε ο Ρ. Ντουτέρτε.

Ο τελευταίος, ο οποίος εξελέγη στο ύπατο αξίωμα του κράτους με την υποστήριξη ενός κεντροαριστερού πολιτικού φορέα, αλλά κυρίως ως λαϊκιστής ο οποίος είχε υποσχεθεί να σκοτώσει όλους τους εμπόρους ναρκωτικών, έκανε, σύμφωνα με την επίσημη αποδελτίωση, το κοινό να γελάσει με το σχόλιό του.

Το προεδρικό σχόλιο εξαγρίωσε φεμινιστικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας, Χάρι Ρόκε, να κάνει λόγο για χιούμορ και να ισχυρίζεται ότι οι φεμινίστριες «το παρακάνουν λίγο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)