Μέση Ανατολή

06 Ιανουαρίου 2018 16:41

Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

Εικόνες χάους στην Βηθλεέμ. Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ'.

Επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)
-

Χριστιανοί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το Reuters, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της εκκλησίας να πουλήσει γη σε εβραϊκές ομάδες.

Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς γαιοκτήμονες στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων προσπαθώντας να πουλήσουν τα πρωταρχικά περιουσιακά στοιχεία σε ιδιώτες επενδυτές.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι μπλόκαραν τη συνοδεία του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ' καθώς κατευθυνόταν σε μια εκκλησία στην Βηθλεέμ για να παρακολουθήσει μια Ορθόδοξη Χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση.

Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και μπουκάλια νερού και επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη με γροθιές, φωνάζοντας «προδότη, προδότη», πριν οι Παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας τους έδιωξαν. Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές έσπασαν τα παράθυρα τριών αυτοκινήτων που συνόδευαν τον Πατριάρχη, ωστόσο το όχημα που μετέφερε τον ίδιο δεν υπέστη ζημιές.

Ανεπίσημες πηγές του Πατριαρχείου, πάντως, τόνιζαν ότι το θέμα με τις συγκεκριμένες εκτάσεις έχει λυθεί από τότε που ήταν Πατριάρχης ο Ειρηναίος, προκάτοχο του Θεόφιλου Γ, και σημείωναν πως αυτές οι αντιδράσεις αφορούν στο θέμα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας εκεί. 

Ιεροσόλυμα - Πατριάρχης Θεόφιλος - Επίθεση

Ιεροσόλυμα - Πατριάρχης Θεόφιλος - Επίθεση

Ιεροσόλυμα - Πατριάρχης Θεόφιλος - Επίθεση

Ιεροσόλυμα - Πατριάρχης Θεόφιλος - Επίθεση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)