Διεθνείς Οργανισμοί

22 Δεκεμβρίου 2017 23:14

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πρόκειται για την ένατη σειρά σκληρών κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία με τις πυραυλικές δοκιμές της.

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
-

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε σήμερα σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας, υιοθετώντας ομόφωνα ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης, που στοχοθετεί τις εισαγωγές πετρελαίου και τους Βορειοκορεάτες που εργάζονται στο εξωτερικό.

Πρόκειται για την ένατη σειρά σκληρών κυρώσεων που εγκρίνει ο ΟΗΕ, οι τρεις τελευταίες εκ των οποίων υπερψηφίστηκαν έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ, μετά τις πυραυλικές δοκιμές και μια πυρηνική δοκιμή στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει μια πυρηνική δοκιμή, την έκτη κατά σειρά, και πολλές ρίψεις πυραύλων, παρά την απαγόρευση των Ηνωμένων Εθνών.

AP - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ

Η Ουάσιγκτον κατέθεσε προς ψήφιση χθες Πέμπτη ένα σχέδιο απόφασης έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Κίνα, χώρα-σύμμαχο της Βορείου Κορέας, στον απόηχο της δοκιμής ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) την 28η Νοεμβρίου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)