Τουρκία

31 Οκτωβρίου 2017 20:31

“Ερντογάν, είσαι δικτάτορας”

Ποιος… τόλμησε να χαρακτηρίσει «φασίστα δικτάτορα» τον Ερντογάν. Η αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

“Ερντογάν, είσαι δικτάτορας”
-

Πρόκειται για μία από τις πλέον σφοδρές φραστικές επιθέσεις ενάντια στον Ερντογάν τα τελευταία χρόνια. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπουλέντ Τεζτζάν, σε ομιλία του στην πόλη της Ραιδεστού χαρακτήρισε τον Ερντογάν ‘φασίστα δικτάτορα’, λέξεις βαριές που προκάλεσαν αμέσως την αντίδραση του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του Τούρκου πολιτικού για προσβολή του Ερντογάν.

Ο Τεζτζάν πάντως έκανε λόγο για «ατμόσφαιρα φόβου», που επικρατεί στην Τουρκία, καθώς και για προσπάθεια να τρομάξει ο κόσμος.

«Εγώ, εδώ στην Ραιδεστό, λέω ότι ο Ερντογάν είναι φασίστας δικτάτορας». Ντροπή για την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε τα λόγια του Τεζτζάν ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Μπουλέντ Τεζ-τζάν - Ερντογάν - δικτάτορας

Η προσβολή του Τούρκου προέδρου συνιστά έγκλημα στην Τουρκία, που τιμωρείται μέχρι και με τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Δικηγόροι του Ερντογάν έχουν καταθέσει τουλάχιστον 1.800 αγωγές εναντίον ατόμων με κατηγορίες για προσβολή προς το πρόσωπό του.   

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)