Λοιπή Αμερική

27 Οκτωβρίου 2017 18:19

Επεισόδια στη Γαλλική Γουϊάνα για την επίσκεψη Μακρόν (βίντεο)

Πετροπόλεμος διαδηλωτών με αστυνομικούς. Με δακρυγόνα επιχείρησαν οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να διαλύσουν το πλήθος.

Επεισόδια στη Γαλλική Γουϊάνα για την επίσκεψη Μακρόν (βίντεο)
-

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι της Καγιέν, πρωτεύουσας της Γαλλικής Γουϊάνας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην υπερπόντια κτήση της Γαλλίας.

Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου και μόλις έπεσε το σκοτάδι ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με καταιγισμό από δακρυγόνα.

Τους τελευταίους μήνες η εγκληματικότητα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη Γαλλική Γουϊάνα, η οποία μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε πως θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησής του για την διασφάλιση του νόμου και της τάξης, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)