Ασία

24 Αυγούστου 2017 15:12

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με νέο διηπειρωτικό πύραυλο

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που δείχνουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη με νέα σχέδια πυραύλων ICBM.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με νέο διηπειρωτικό πύραυλο
-

Μήνυμα τρόμου στέλνει στη Δύση ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες να εξετάζει σχέδια νέων διηπειρωτικών πυραύλων.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι προειδοποιούν ότι ένας τέτοιος πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει οποιαδήποτε μεγαλούπολη των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα αργά την Τετάρτη φωτογραφίες που δείχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να παρατηρεί τον υπό κατασκευή πύραυλο “Hwasong-13”, έναν διηπειρωτικό πύραυλο ICBM που θα είναι πιο ισχυρός από αυτόν που έχει εκτοξεύσει δοκιμαστικά στο πρόσφατο παρελθόν.

«Μιλάμε για έναν πύραυλο ICBM βεληνεκούς 12.000 χλμ, ικανό να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στην αμερικανική επικράτεια», δήλωσε ο Κιμ Ντονγκ Γιουμπ, στρατιωτικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο Κιουνγκνάμ της Σεούλ.

Β. ΚΟΡΕΑ - ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ - ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Β. ΚΟΡΕΑ - ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ - ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε εκτιμήσει σε ομιλία του στο Φοίνιξ της Αριζόνα ότι η επιθετική ρητορική του απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αρχίσει να …σέβεται τις ΗΠΑ

Β. ΚΟΡΕΑ - ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ - ΠΥΡΑΥΛΟΣ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)