ΗΠΑ - Καναδάς

23 Αυγούστου 2017 14:46 Τελευταία ενημέρωση : -

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Φοίνιξ (βίντεο)

Η Αστυνομία διέλυσε το πλήθος που διαδήλωνε κατά του Αμερικανού Προέδρου, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις αιματηρές ταραχές στη Βιρτζίνια.

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Φοίνιξ (βίντεο)
-

Η Αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων για να διαλύσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Φοίνιξ της Αριζόνα έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου εκφωνούσε ομιλία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να ρίχνουν πέτρες κα μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Φοίνιξ, Τζόναθαν Χάουαρντ. «Η Αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Η Αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Αριζόνα κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ για την πρώτη πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

AP - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΞ

Οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, δεν παρέστησαν στη συγκέντρωση.

AP - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΞ

Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».

AP - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΦΟΙΝΙΞ

Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως: «Χτίσε το τείχος», σε μια αναφορά στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση απαθανατίστηκε η στιγμή που ένας διαδηλωτής, ο οποίος κλωτσάει μακριά ένα καπνογόνο, τραυματίζεται από σφαίρα από καουτσούκ που έριξε αστυνομικός.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)