Τουρκία

03 Ιουλίου 2017 22:17 Τελευταία ενημέρωση : -

“Σαμποτάρουν” τη διάσκεψη για το Κυπριακό οι Τούρκοι

“Έχουν στηλώσει τα πόδια”, στο Κραν Μοντανά, όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

“Σαμποτάρουν” τη διάσκεψη για το Κυπριακό οι Τούρκοι
-



«H Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά για το Κυπριακό.

«Δεν μπορεί να μην τεθεί υπό εγγύηση η τ/κ κοινότητα, η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Και όσον αφορά στο θέμα των χαρτών και του εδαφικού, η Τουρκία τα εξετάζει υπό το ίδιο πλαίσιο, δηλ. αυτό των εγγυήσεων και της ασφάλειας.  Η Τουρκία εμμένει στις θέσεις και τη στάση της», τόνισε ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας λύσης δίκαιης, βιώσιμης και περιεκτικής. «Αν δεν είναι δίκαιη όμως –είπε- δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε η ειρήνη».

Ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι συνομιλίες ‘κολλάνε’ πού και πού, ωστόσο συνεχίζονται με θετική διάθεση. «Θέλω να πω ότι και στο θέμα της ελευθερίας διακίνησης, η στάση της Τουρκίας είναι θετική. Η Τουρκία συνεχίζει να προσεγγίζει όλα τα θέματα στο τραπέζι με θετικό τρόπο. Ελπίζουμε να υπάρξει αποτέλεσμα», κατέληξε ο Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.. 

              

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)