Γενικά

03 Ιουνίου 2017 22:17

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Ερντογάν

Η κράτηση Γάλλου φωτορεπόρτερ, αλλά και η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα απασχόλησαν τους δύο ηγέτες. Πού συμφώνησαν.

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Ερντογάν
-

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν την επιστροφή του Γάλλου φωτορεπόρτερ Ματιά Ντεπαρτόν, που κρατείται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι μεταξύ τους επαφές» και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «επανέλαβε το αίτημά του περί επιστροφής όσο το δυνατόν συντομότερα του Ντεπαρντόν».

Ο Γάλλος Πρόεδρος «διατύπωσε εκ νέου την ανησυχία του» για τον Ντεπαρτόν, που κρατείται από τις 8 Μαΐου.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε γνωστό ότι «εργάζεται εντατικά» για την απελευθέρωση του φωτορεπόρτερ.

Μακρόν και Ερντογάν αναφέρθηκαν και στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ενώ «ο Ερντογάν επανέλαβε τη δέσμευσή του σε αυτήν τη συμφωνία» σημειώνεται από το Ελιζέ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)