Ευρώπη

21 Απριλίου 2017 00:47 Τελευταία ενημέρωση : -

Συναγερμός στο Παρίσι: Νεκροί από πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και δύο βαριά τραυματίες. Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη.

Συναγερμός στο Παρίσι: Νεκροί από πυροβολισμούς στα Ηλύσια Πεδία
-

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία.

Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός κατά την επίθεση, ενώ δύο ακόμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, οι ένοπλοι ήταν δύο. Ένας εξ αυτών σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Αστυνομική πηγή πρόσθεσε ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο. Σύμφωνα με άλλη πηγή στο Ρόιτερς, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν και σε δεύτερο σημείο του Παρισιού, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δεύτερος ένοπλος, που εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

AP - Παρίσι - πυροβολισμοί

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα “τρομοκρατική ενέργεια”, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα καθώς σύμφωνα με το Ρόιτερς, την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS.

AP - Παρίσι - πυροβολισμοί

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα καλάσνικοφ προς τον αστυνομικό.

"Ένα αυτόματο όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου", δήλωσε ο εκπρόσωπος Πιέρ-Ανρί Μπραντέ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι "ο τρομοκρατικός κίνδυνος" στη χώρα παραμένει υψηλός.

Ο Μπραντέ είπε ότι η επίθεση με πυροβολισμούς ξεκίνησε λίγο μετά της 9:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα σε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας. "Αμέσως εξήλθε ένας άντρας και άνοιξε πυρ εναντίον του περιπολικού, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό. (...) Επίσης τραυμάτισε έναν δεύτερο αστυνομικό, που φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα.

AP - Παρίσι - πυροβολισμοί

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

AP - Παρίσι - πυροβολισμοί

Δείτε LIVE STREAMING εικόνες από το Παρίσι:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)