Ευρώπη

22 Φεβρουαρίου 2017 12:17

Υπέρ του Grexit το 52% των Γερμανών

Τι έδειξε η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa για τη βοήθεια στην Ελλάδα και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Υπέρ του Grexit το 52% των Γερμανών
-

Το 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθένων, ενώ το 47% την απορρίπτει. Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται το 52% των Γερμανών, έναντι του 42% αυτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Υπέρ του Grexit τάσσονται κατά 75% οι ψηφοφόροι του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD).

Να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη ζητά και η επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς της Γερμανίας, Σάρα Βάγκενκνεχτ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι εξαπατά επί χρόνια το γερμανικό λαό, «παρόλο που ο ίδιος ξέρει ή τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει».

Η «κόκκινη Σάρα» συνέστησε στη χώρα μας την αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ και επέκρινε τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί από τους Ευρωπαίους για την διάσωση της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)