Ευρώπη

17 Φεβρουαρίου 2017 10:26

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μάρτιν Σουλτς

Οι Σοσιαλδημοκράτες αυξάνουν τα ποσοστά τους, την ώρα που οι συντηρητικοί της Άνγκελα Μέρκελ καταγράφουν απώλειες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο Μάρτιν Σουλτς
-

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν έδαφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επωφελούμενοι από την επιλογή του Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιό τους στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ η υποστήριξη των ψηφοφόρων στους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται να μειώνεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (Forschungsgruppe Wahlen) που πραγματοποιήθηκε για το ZDF, το SPD κέρδισε 6 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 30%, ενώ το συντηρητικό πολιτικό μπλοκ της Μέρκελ, έχασε δύο ποσοστιαίες μονάδες και υποχώρησε στο 34%.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, θα επικρατούσε της Άνγκελα Μέρκελ, με 49% έναντι 38%, σε περίπτωση απευθείας εκλογής του νέου Καγκελαρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με το ZDF. Στην ίδια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, η Μέρκελ διατηρούσε προβάδισμα 4 ποσοστιαίων μονάδων (44%-40%) έναντι του Σουλτς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)