Ασία

09 Ιανουαρίου 2017 10:44

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου (Βίντεο)

Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι είναι έτοιμη για δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου (Βίντεο)
-

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) οποτεδήποτε κι από οποιαδήποτε τοποθεσία επιλεχθεί από τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε παράλληλα, ότι η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πυραυλικού οπλοστασίου της.

Ο Κιμ είχε δηλώσει την 1η Ιανουαρίου ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματοποίηση δοκιμαστικής εκτόξευσης πυραύλου ICBM.

Αναφορικά με τον πιθανό χρόνο εκτόξευσης, το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι μπορεί να είναι ο εορτασμός οποιασδήποτε επετείου στη διάρκεια του 2017, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Σοβαρή απειλή” για τις ΗΠΑ

Το πυρηνικό οπλοστάσιο και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας συνιστούν σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καταρρίψουν οποιονδήποτε πύραυλο της Βορείου Κορέας «εάν κατευθυνόταν σε έδαφος χώρας φίλης ή συμμάχου μας», τόνισε ο Κάρτερ σε συνέντευξή του στο NBC.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)