Γενικά

08 Ιανουαρίου 2017 21:39 Τελευταία ενημέρωση : -

Ιερουσαλήμ: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος ανθρώπων

Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο οι Αρχές. Φορτηγό έπεσε πάνω σε στρατιώτες, με αποτέλεσμα τους θανάτους και τους τραυματισμούς τους. Βίντεο από το σημείο.

Ιερουσαλήμ: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος ανθρώπων
-

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στην Ιερουσαλήμ. Νεκροί είναι μία γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Ισραήλ "πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση", καθώς όπως φαίνεται στόχος του οδηγού του φορτηγού ήταν ομάδα στρατιωτών που μόλις είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο.

Οι στρατιώτες μόλις είχαν κατέβει από λεωφορείο σε πεζόδρομο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ενώ οι Αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον οδηγό του οχήματος.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο παλαιστίνιος οδηγός του φορτηγού ήταν πιθανώς υποστηρικτής του "Ισλαμικού Κράτους". "Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους. Εχουμε αποκλείσει την Τζαμπέλ Μουκαμπάρ, τη συνοικία απ΄όπου προέρχεται και πραγματοποιούμε και άλλες ενέργειες στις οποίες δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

Η επίθεση ήταν η φονικότερη παλαιστινιακή επίθεση στην Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες. Υπενθυμίζεται ότι επιθέσεις με φορτηγά έγιναν τόσο σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο Βερολίνο, πριν από λίγες εβδομάδες, όσο και στην Νίκαια το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους.

Φορτηγό - έπεσε σε πλήθος - Ιερουσαλήμ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)