Τουρκία

06 Ιανουαρίου 2017 16:28

Υπό δρακόντεια μέτρα ο καθαγιασμός των υδάτων στην Τουρκία

Έλεγχοι σε πιστούς έξω από το Πατριαρχείο. Δείτε το βίντεο με τη βουτιά για το πιάσιμο του σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Υπό δρακόντεια μέτρα ο καθαγιασμός των υδάτων στην Τουρκία
-

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο καθαγιασμός των υδάτων, έπειτα από τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα.

Αν και παγωμένα τα νερά του Κεράτιου Κόλπου, πολλοί νέοι βούτηξαν σε αυτά για να πιάσουν το σταυρό.

Το σταυρό έπιασε ο Νίκος Σολής, από το Αγρίνιο, ο οποίος, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ταξίδεψε από την Ελλάδα γι’ αυτό το σκοπό. Μαζί του έπεσαν στο νερό άλλοι τέσσερις Έλληνες, ένας Αρμένιος, ένας Βούλγαρος και ένας χριστιανός από την Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Ευάγγελος Σέκερης.

Ο Γιάννης Αμανατίδης σε δηλώσεις του είπε ότι: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη που με τις δραστηριότητες του είναι ο φάρος της αγάπης. Σήμερα είναι μια γιορτή όπου το φως νίκησε το σκοτάδι και η αγάπη το μίσος. Συμπαραστεκόμαστε στα θύματα της τρομοκρατίας στην Τουρκία».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)