Ευρώπη

30 Δεκεμβρίου 2016 23:43

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω απειλής για βόμβα

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση απο την Ισπανία. Κρατείται ένας άνδρας απο τις τσεχικές αρχές.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω απειλής για βόμβα
-

Να εκτελέσουν αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους αναγκάστηκαν οι πιλότοι μιας πτήσης απο την Ισπανία προς την Βαρσοβία.

Η απόφαση υπαγορεύθηκε μετά απο τηλεφώνημα, που ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800, με 160 επιβάτες, που εκτελούσε πτήση από την πόλη Λας Πάλμας προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, έπειτα από απειλή για βόμβα..

Όπως αναφέρουν τσέχικα μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση, αργά το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Πράγας, αφού είχε προηγηθεί εκκένωση του, για λόγους ασφαλείας.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος, στο εσωτερικό του οποίου πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα οι άνδρες ασφαλείας

Τηλεοπτικοί σταθμοί της Τσεχίας μεταδίδουν ότι οι αρχές ασφαλείας έχουν συλλάβει έναν άνδρα απο την Πολωνία, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο περιστατικό. 

Πάντως, η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο και επικρατεί ηρεμία» όπως δήλωσε ο  Τσέχος υπουργός Εσωτερικών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)