Ευρώπη

30 Δεκεμβρίου 2016 15:52

Συνελήφθη επίδοξος μιμητής του μακελάρη του Βερολίνου

Προειδοποιούσε για επικείμενο «χτύπημα» Είχε δολοφονήσει μάνα και κόρη. Πώς έπεσε στα χέρια των αρχών.

Συνελήφθη επίδοξος μιμητής του μακελάρη του Βερολίνου
-

Επίδοξος μιμητής του μακελάρη του Βερολίνου, που σχεδίαζε να παρασύρει πλήθος ανθρώπων με ένα φορτηγό που θα οδηγούσε ο ίδιος, συνέλαβε η Αστυνομία της Ουκρανίας, μόλις μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις της γερμανικής Αστυνομίας για την πολύνεκρη τραγωδια στην γερμανική πρωτεύουσα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν άνδρα 31 ετών, κατηγορούμενο για την διπλή δολοφονία μάνας και κόρης, τον οποίο, όπως μεταδίδει το Reuters, οι Αρχές θεωρούν ως πιθανό μιμητή του Τυνήσιου που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, της επίθεσης «καρμπόν» με αυτής στην Νίκαια, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο συλληφθείς είχε σκοτώσει τις δύο γυναίκες σε ένα χωριό κοντά στην Οδησσό. Αμέσως μετά πυρπόλησε δύο σπίτια του οικισμού και διέφυγε κλέβοντας ένα φορτηγό. Αφού περιπλανήθηκε βρήκε καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στηριζόμενοι σε πληροφορίες από φίλο του άνδρα, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι σχεδίαζε επίθεση ανάλογη με εκείνη του Βερολίνου, ήθελε δηλαδή να «ρίξει» το φορτηγό του στο πλήθος

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Οδησσού δήλωσε πως οι Αρχές γνώριζαν ότι ο 31χρονος ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος, ενώ «προειδοποιούσε» ότι θα επιτεθεί λέγοντας «η Οδησσός θα κλάψει, θα “εισβάλλω” στην πόλη με ένα φορτηγό»

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)