Μέση Ανατολή

23 Δεκεμβρίου 2016 10:24

Στα χέρια του συριακού στρατού το χιονισμένο Χαλέπι (βίντεο)

Τουλάχιστον 88 άμαχοι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Συρία. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου.

Στα χέρια του συριακού στρατού το χιονισμένο Χαλέπι (βίντεο)
-

Η επιχείρηση διάρκειας μίας εβδομάδας για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων αμάχων και ανταρτών από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού καθώς και πληθυσμού από δύο σιιτικά χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).

«Η εκκένωση αμάχων που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν καθώς και τραυματιών και μαχητών ολοκληρώθηκε», τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΕΕΣ Κρίστα Αρμστρονγκ.

Η διεθνής οργάνωση ηγήθηκε της περίπλοκης επιχείρησης που διεξήχθη σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονοπτώσεις σε συνεργασία με την Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος (SARC).

Νωρίτερα ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει την πλήρη ανακατάληψη του Χαλεπιού, μετά την αποχώρηση των τελευταίων ανταρτών από την πόλη, ενώ οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι, μεταξύ όλων των άλλων, και με τις χιονοπτώσεις. 

Κάτοικοι - Συρία - Χαλέπι - απελευθέρωση

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 88 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συρία - εκκένωση - Χαλέπι

Συρία - εκκένωση - Χαλέπι

Συρία - εκκένωση - Χαλέπι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)