Μέση Ανατολή

18 Δεκεμβρίου 2016 17:47

Εκρηκτική η κατάσταση στο Χαλέπι (βίντεο)

Πέντε λεωφορεία τα οποία πήγαιναν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους πυρπολήθηκαν. Εγκλωβισμένοι παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι.

Εκρηκτική η κατάσταση στο Χαλέπι (βίντεο)
-

Εκρηκτική παραμένει και σήμερα η κατάσταση στο Χαλέπι, παρά την εκεχειρία που βρίσκεται σε ισχύ, με την νέα συμφωνία για εκκένωση της περιοχής να είναι στον αέρα, καθώς λεωφορεία που είχαν σταλεί για να παραλάβουν κατοίκους δύο φιλοκυβερνητικών χωριών δέχτηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν.

Συγκεκριμένα, πέντε λεωφορεία τα οποία πήγαιναν για να παραλάβουν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα (από τους αντάρτες) χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, δέχτηκαν επίθεση πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και την Κρατική Τηλεόραση της Συρίας.

Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ στην Συρία, την επίθεση στα λεωφορεία εξαπέλυσαν “ένοπλοι τρομοκράτες”. 

Μερικά από τα λεωφορεία, όπως και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, είχαν φτάσει στην είσοδο των δύο χωριών.

Χαλέπι - λεωφορεία - φωτιά

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ απαιτούν να επιτραπεί η έξοδος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα πολιορκημένα αυτά χωριά, σε αντάλλαγμα για την έξοδο των ανταρτών και των αμάχων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Λίγο αργότερα, η Κρατική Τηλεόραση της Συρίας, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της, στο Χαλέπι, νμετέδωσε ότι ένας αριθμός λεωφορείων που μεταφέρουν αντάρτες και τις οικογένειές τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Χαλέπι - λεωφορεία - φωτιά

Χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, αναμένοντας τη συνέχιση των απομακρύνσεων, ενώ το καθεστώς Άσαντ εκτιμά ότι περίπου 9.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή από την Πέμπτη, όταν και άρχισαν οι εκκενώσεις.

ΣΥΡΙΑ - ΧΑΛΕΠΙ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

λεωφορεία - μεταφορά αμάχων - Χαλέπι

ΣΥΡΙΑ - ΧΑΛΕΠΙ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)