Μέση Ανατολή

12 Δεκεμβρίου 2016 13:04

Στον ISIS και πάλι η Παλμύρα παρά τους βομβαρδισμούς (βίντεο)

Ανίκητο το Ισλαμικό Κράτος στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Ανακατάληψη της ιστορικής πόλης παρά τους βομβαρδισμούς από αέρος.

Στον ISIS και πάλι η Παλμύρα παρά τους βομβαρδισμούς (βίντεο)
-

Στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους επανήλθε η αρχαία πόλη της Παλμύρας, στη Συρία, σύμφωνα με τα καθεστωτικά Μέσα, τα Μέσα που υπόκεινται στον ISIS και τα Παρατηρητήρια της περιοχής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, πάνω από 4.000 στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη, από πολλές κατευθύνσεις, παρά τις απώλειες που είχαν υποστεί προηγουμένως από τους βομβαρδισμούς της συμμαχίας της Δαμασκού. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι η Παλμύρα έπεσε στον έλεγχο των τζιχαντιστών, αφού οι δυνάμεις του Άσαντ αποτραβήχτηκαν στην έρημη πόλη.

Το Αμάκ, (Amaq), πρακτορείο που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι, ο ISIS έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης, στην οποία ακόμα υπάρχουν εγκλωβισμένοι άμαχοι, παρά το ότι έχουν απομακρυνθεί πάνω από 80.000 άνθρωποι.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού του Άσαντ, το 98% του Χαλεπίου βρίσκεται στον έλεγχό του, μετά την άτακτη υποχώρηση των ανταρτών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)