ΗΠΑ - Καναδάς

24 Νοεμβρίου 2016 10:14

Thanksgiving: η χάρη του Ομπάμα στις γαλοπούλες (βίντεο)

Οι ευχαριστίες του Ομπάμα την ημέρα των Ευχαριστιών. Γιορτή Ευχαριστιών για τους άστεγους, εμπειρία για τους Σύρους πρόσφυγες

Thanksgiving: η χάρη του Ομπάμα στις γαλοπούλες (βίντεο)
-

Σε ειδική τελετή στον Κήπο των Τριαντάφυλλων στον Λευκοί Οίκο έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες χθες ο Μπαράκ Ομπάμα, για τελευταία φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι γαλοπούλες Τάτερ και Τοτ, ηλικίας 18 εβδομάδων, μεγαλωμένες στην Αϊόβα, γλίτωσαν από το να βρεθούν στο φετινό τραπέζι των Ευχαριστιών. Η επιλογή τους έγινε από τους μαθητές της περιοχής, μετά από διαγωνισμό. Τα δύο πτηνά θα μεταφερθούν σε επιστημονικό κέντρο της Βιρτζίνια.

Ο Ομπάμα παρουσίασε την 69η τελετή πλαισιωμένος από τους δύο ανιψιούς του και φάνηκαν όλοι μαζί να το απολαμβάνουν. Αστειευόμενος αφιέρωσε δυο κουβέντες «στις γενναίες γαλοπούλες που διασώθηκαν, αλλάζοντας τη μοίρα τους και αποδεικνύοντας πως δεν είναι δειλές». 

AP - Ομπάμα - ημέρα Ευχαριστιών - γαλοπούλα

AP - Ομπάμα - ημέρα Ευχαριστιών - γαλοπούλα

Με πιο σοβαρό ύφος, ευχαρίστησε τους Αμερικανούς που τον τίμησαν κάνοντάς τον Πρόεδρο την τελευταία οκταετία, καθώς και για την αγάπη που έδειξαν στην οικογένειά του.

Thanksgiving για άστεγους και Σύρους πρόσφυγες

Περίπου 3500 άστεγοι του Λος Άντζελες απόλαυσαν το εορταστικό γεύμα που τους προσφέρθηκε, το οποίο αποτελείτο από γαλοπούλα, πουρέ και λάχανο.

Η διανομή των γευμάτων σε άστεγους είναι παράδοση με ρίζες 20 ετών, ωστόσο εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων ζητούν να διανέμονται δωρεάν γεύματα παραπάνω από μία φορές το χρόνο.

Οι άστεγοι στο Λος Άντζελες υπολογίζονται σε 44.000.

Τις πρώτες τους ευχαριστίες σε αμερικανικό έδαφος γιόρτασαν και οι πρόσφυγες από τη Συρία, που ζουν τον τελευταίο καιρό στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Το γεύμα προσφέρθηκε μετά από συγκέντρωση ποσού 10.00 δολαρίων, από έρανο που έκαναν ντόπιοι φωτογράφοι.

Οι άνθρωποι από τη Συρία δέχτηκαν σακούλες στις οποίες περιέχονταν γράμματα γραμμένα στα αραβικά, στα οποία τους εξηγούνταν τι είναι οι Ευχαριστίες, γιατί γιορτάζονται, με βασική διευκρίνιση ότι, δεν πρόκειται για θρησκευτική γιορτή, αλλά για μια ευκαιρία συγκέντρωσης και ευχαριστιών μεταξύ των οικογενειών.

Στην πόλη του Σαν Ντιέγκο βρίσκονται πάνω 1000 πρόσφυγες από τη Συρία, από τον περασμένο Μάιο. 

Το σχέδιο του Ομπάμα για αποδοχή υποδοχή 10.000 προσφύγων από τη Συρία το 2017 έχει δεχτεί σφοδρή κριτική. Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, αρνείται την αποδοχή προσφύγων στις ΗΠΑ, προτείνοντας να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας σε συριακό έδαφος.

Οι αμερικανικές δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)