Μέση Ανατολή

11 Νοεμβρίου 2016 09:43

Μοσούλη: τζιχαντιστές γίνονται καμικάζι για να γλιτώσουν τη σύλληψη (βίντεο)

Με επιθέσεις αυτοκτονίας αποφεύγουν τη σύλληψη οι μαχητές του ISIS. Δυσκολεύει η μάχη όσο οι συμμαχικές δυνάμεις προσχωρούν στη Μοσούλη.

Μοσούλη: τζιχαντιστές γίνονται καμικάζι για να γλιτώσουν τη σύλληψη (βίντεο)
-

Ισχυρή αντίσταση συναντούν οι ιρακινές δυνάμεις στην προσπάθεια ανακατάληψης της Μοσούλης από τον ISIS, ενώ έχουν επιτυχώς ξεκινήσει την επανάκτηση των περιχώρων της πόλης.

Μέχρι στιγμής έχουν τερματιστεί οι επιχειρήσεις στις πόλεις Αλ Ζαραα, Αλ Σαμάχ, Κιρκουκλί, Αλ Ιντισάρ, Αλ Μαλαγίν και Καντρά στα ανατολικά της Μοσούλης, μετά από μέρες σκληρών μαχών με τους μαχητές του ISIS. Ωστόσο, όσο οι συμμαχικές δυνάμεις προσχωρούν στο εσωτερικό της πόλης, εκρήξεις βομβών και ελεύθεροι σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τη δυσκολία της κατάστασης.

«Ακόμα και τώρα χιλιάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι στη νότια μεριά της Μοσούλης, ενώ πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται ως ασπίδες από τους εξτρεμιστές. Το πώς να προστατέψεις τους αμάχους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών παραμένει μία πρόκληση για τις δυνάμεις μας», δήλωσε αξιωματούχος του Ιράκ, ενώ η Διεθνής Αμνηστίας καταγγέλλει δολοφονίες και βασανιστήρια από τις δυνάμεις του Ιράκ κατά των αμάχων.

Οι μαχητές του ISIS κρύβονται στα σπίτια ντόπιων, ενώ η κατάσταση δυσκολεύει όσο οι συμμαχικές δυνάμεις προχωρούν προς τη δυτική πλευρά της πόλης, όπου οι δρόμοι είναι εξαιρετικά στενοί και δύσκολα προσβάσιμοι από τα οχήματα  του στρατού.

Οι Κούρδοι ψάχνουν πεζοί και πόρτα – πόρτα τα σπίτια για τον εντοπισμό μαχητών του ISIS, ενώ οι ίδιοι οι μαχητές κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συλληφθούν. Άλλοι φεύγουν όπως – όπως, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που ανατινάζονται.

Σε λίγες περιπτώσεις παραδίνονται. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)