Μέση Ανατολή

31 Οκτωβρίου 2016 23:20

Στη Μοσούλη οι ιρακινές δυνάμεις

Ο στρατός του Ιράκ, με τη συμβολή των Κούρδων Πεσμεργκά και της αμερικανικής συμμαχίας εισέβαλε στην πρώτη επαρχία της Μοσούλης, μετά από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων.

Στη Μοσούλη οι ιρακινές δυνάμεις
-

Στην επαρχία της Καράμα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, μπήκε ο στρατός του Ιράκ.

Η εισβολή στην περιοχή είναι το πρώτο κομμάτι της πόλης στο οποίο εισέρχονται οι ιρακινές δυνάμεις μετά από δύο εβδομάδες μαχών για την ανακατάληψη της Μοσούλης, την οποία έχουν περικυκλώσει, με τη συμβολή των Κούρδων Πεσμεργκά.

Εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την είσοδο των Ιρακινών στην πόλη, μιλώντας στο Reuters.

Οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού, οι Κούρδοι Πεσμεργκά και η αμερικανική συμμαχία επιχειρούν την ανακατάληψη της Μοσούλης από τις 17 Οκτωβρίου, από το Ισλαμικό Κράτος.

Σουίτες ιρανοί από το Ιράκ ενσωματώθηκαν στην ιρακινή συμμαχία από το περασμένο Σάββατο και προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία των τζιχανιστών από τη Μοσούλη προς της Ράκκα της Συρίας, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Στη Μοσούλη, παρά το γεγονός ότι την έχουν εγκαταλείψει δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί της τις τελευταίες εβδομάδες, υπολογίζεται ότι, παραμένουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)