Γενικά

07 Οκτωβρίου 2016 10:46

Νόμπελ Ειρήνης: Φαβορί οι Έλληνες νησιώτες

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του φετινού Νόμπελ Ειρήνης. Οι προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων. LIVE η ανακοίνωση από το Όσλο.

Νόμπελ Ειρήνης: Φαβορί οι Έλληνες νησιώτες
-

376 είναι φέτος οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο ανακοινώνεται το μεσημέρι στη Νορβηγία.

Αν και είναι δύσκολο να προεξοφλήσει κανείς τον φετινό νικητή, υπάρχουν ορισμένες που ξεχωρίζουν και τα γραφεία στοιχημάτων ανά τον κόσμο προτείνουν ως φαβορί τους “ήρωες του Αιγαίου” που έσωσαν αμέτρητες ζωές προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες.

Με την προσφυγική κρίση να συγκλονίζει την Ευρώπη (και όχι μόνο), θεωρείται πολύ πιθανό το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης να απονεμηθεί στους Έλληνες νησιώτες.

Υποψήφια για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που “πλήρωσε” με πτώση της δημοτικότητάς της το άνοιγμα των συνόρων της χώρας στους πρόσφυγες. Περισσότεροι από ένα εκατομμύρια πρόσφυγες εισέρευσαν στη Γερμανία πέρυσι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αφίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του 2016.

Μέρκελ - Γερμανία - Συνέντευξη

Ηχηρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο επισκέφθηκε τη Λέσβο και απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσφέρουν απλόχερα βοήθεια στους πρόσφυγες.

Λέσβος - Πάπας Φραγκίσκος - επίσκεψη - Μόρια - Προσφυγικό - παιδιά - πρόσφυγες - οικογένειες

Ψηλά στις προβλέψεις βρίσκεται και η οργάνωση “Λευκά κράνη”, τα μέλη της οποίας έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσα από τα ερείπια ισοπεδωμένων κτιρίων και τα πεδία μαχών στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Συρία.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή, φαβορί θεωρούνταν και οι πρωταγωνιστές της ειρηνευτικής συμφωνίας στην Κολομβία: ο Πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο ηγέτης της FARC, Ροντρίγκο Λοντόνο. Όμως η απόρριψη της συμφωνίας στο σχετικό δημοψήφισμα “ψαλίδισε” σημαντικά τις ελπίδες τους.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ανακοίνωση του φετινού νικητή:

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)