Γενικά

27 Ιουλίου 2016 20:52

“Έπιασε τόπο” το Ice Bucket Challenge

Τα έσοδα από το “μπουγέλωμα” βοήθησαν τους ερευνητές σε μια πολύ σημαντική ιατρική ανακάλυψη για την ALS.

“Έπιασε τόπο” το Ice Bucket Challenge
-


Η ιντερνετική "τρέλα" του 2014, το ice bucket challenge, οδήγησε, τελικά, σε μια ιατρική ανακάλυψη μεγάλης σημασίας για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης.

Η πρόκληση του “μπουγελώματος”, που έγινε viral, με πολλούς διάσημους από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης να την αποδέχονται και να ανεβάζουν τα βίντεο στο youtube, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την ALS Association.

Μέρος των χρημάτων επενδύθηκε στην παγκόσμια προσπάθεια να βρεθούν οι γενετικοί παράγοντες που οδηγούν στην πάθηση, και να εντοπιστεί το συγκεκριμένο γονιδίο που συνδέεται με την εμφάνιση και επιδείνωση της εκφυλιστικής ασθένειας.

Η έρευνα ονομάστηκε "Project MinE" και υποστηρίχθηκε από την ALS Association και χρηματοδοτήθηκε κατά μεγάλο μέρος από το ice bucket challenge.

Η ερευνητική ομάδα, σε μία ανακάλυψη μεγάλης σημασίας για την αντιμετώπιση της ασθένειας, κατόρθωσε πράγματι να αποκωδικοποίησει τη σύνδεση των γονιδίων ΝΕΚ1 με την ασθένεια, και δημοσίευσε τα ευρήματά της στο τελευταίο τεύχος του Nature Genetics.

"Η κατανόηση του ρόλου των γονιδίων αυτών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μίας νέας, στοχευμένης θεραπείας για την Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση", όπως επισημαίνεται στο άρθρο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)