Ευρώπη

24 Ιουνίου 2016 00:00

Έκλεισαν οι κάλπες στην Βρετανία

Μυστικά exit polls που παρήγγειλαν hedge funds δείχνουν παραμονή στην ΕΕ. Προβλήματα στη διαδικασία της ψηφοφορίας από την κακοκαιρία.

Έκλεισαν οι κάλπες στην Βρετανία
-

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη και ολόκληρος ο πλανήτης, την εξέλιξη του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, ενώ οι κάλπες έκλεισαν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας.

Έρευνα του Yougov δείχνει προβάδισμα με 4%  του Remain με το ποσοστό να ανέρχεται στο 52%, ενώ το ποσοστό για Brexit φτάνει στο 48%. 

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, η συμμετοχή στο Γιβραλτάρ, βρετανικό θύλακα στο νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, έφτασε το 83,65%. 

Nωρίτερα, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδης, είχε μεταδώσει μυστικά exit polls που παρήγγειλαν τα hedge funds του Σίτι του Λονδίνου, τα οποία έδειχναν ότι οι Βρετανοί μάλλον έχουν επιλέξει την παραμονή στην ΕΕ με ποσοστό 52%, ενώ το 48% των Βρετανών είπε "ναι" στο Brexit. 

Μεγάλη Βρετανία - Brexit - Bremain - δημοψήφισμα - Ευρωπαϊκή Ένωση

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε δήλωση του Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτη του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού UKIP, στην οποία υπονοεί ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει ηττηθεί.

Ωστόσο, προβλήματα υπήρξαν με την επιστολική ψήφο απόδημων Βρετανών που ζουν σε Γαλλία, Αυστραλία και Ταϊλάνδη γιατί χάθηκαν στο ταχυδρομείο. Συνολικά υπολογίζονται σε 1 εκατομμύριο όσοι ψήφισαν με επιστολή στο σημερινό δημοψήφισμα. 

Θέματα δημιουργήθηκαν επίσης και με την μεταφορά ψηφοφόρων καθώς πλημμύρισαν σταθμοί τρένων στο Λονδίνο, ενώ υπήρξε κα συναγερμός για πυρκαγιά επίσης σε σταθμό τρένου, ο οποίος και εκκενώθηκε για λίγη ώρα.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)