Ασία

01 Ιουνίου 2016 12:41

Βρέθηκαν 40 νεκρές τίγρεις σε καταψύκτη ναού της Ταϊλάνδης (βίντεο)

Σοκαρισμένοι οι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή στην Ταϊλάνδη. Κολαστήριο ζώων και όχι πάρκο, λένε οι ειδικοί. Τι απέγιναν οι υπόλοιπες τίγρεις που ζούσαν εκεί.

Βρέθηκαν 40 νεκρές τίγρεις σε καταψύκτη ναού της Ταϊλάνδης (βίντεο)
-

Υπεύθυνοι για την άγρια ζωή στην Ταϊλάνδη εντόπισαν 40 νεαρές τίγρεις σε ένα ψυγείο(!) στον διάσημο «ναό των τίγρεων» στα δυτικά της χώρας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης των αιλουροειδών από το χώρο, την οποία ξεκίνησαν μετά από καταγγελίες για λαθρεμπόριο ζώων.

Ο βουδιστικός αυτός ναός, στην επαρχία Καντσαναμπούρι, δυτικά της Μπανγκόκ, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια, φιλοξενούσε περισσότερες από 100 τίγρεις.

Οι τουρίστες φωτογραφίζονταν με τα αιλουροειδή και τους επέτρεπαν να ταΐζουν με μπιμπερό τα μικρά τους. Ο ναός αυτοδιαφημίζεται ως "καταφύγιο άγριων ζώων" αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες για κακομεταχείριση των ζώων, αλλά και για λαθρεμπόριο, καθώς κάποια μέρη της τίγρης χρησιμοποιούνται στην κινέζικη ιατρική.

Τα 40 τιγράκια εντοπίστηκαν σε καταψύκτη της κουζίνας και όπως φαίνεται, θα απέφεραν αρκετά χρήματα στο ναό. Σχόλιο από την πλευρά των μοναχών δεν έχει πάντως υπάρξει προς ώρας.

Αξιωματούχοι έχουν μεταφέρει ήδη 52 ζωντανές τίγρεις από το ναό σε άγνωστο σημείο, ενώ άφησαν πίσω άλλες 85. Οι ειδικοί συνιστούν στο κοινό να μην επισκέπτεται το πάρκο, καθώς πρόκειται για «κολαστήριο ζώων».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)