Μέση Ανατολή

26 Μαΐου 2016 12:54

EgyptAir: Στο Κάιρο όλα τα στοιχεία των ελληνικών ραντάρ

Τα στοιχεία και τα ηχητικά αρχεία που κατεγράφησαν όσο το μοιραίο αεροσκάφος βρισκόταν στο ελληνικό FIR απέστειλε η Αθήνα στην Αίγυπτο.

EgyptAir: Στο Κάιρο όλα τα στοιχεία των ελληνικών ραντάρ
-

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα πως ένα σκάφος της γαλλικής εταιρίας ALSEAMAR, το οποίο ειδικεύεται σε έρευνες ναυαγίων, θα συμμετάσχει τις επόμενες ώρες στην έρευνα για τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο.

Ο Αϊμάν αλ-Μοκάντεμ δήλωσε ότι διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με μία δεύτερη εταιρία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα έχει λάβει επίσης στοιχεία ραντάρ και ακουστικές εγγραφές από την Ελλάδα που καταγράφουν λεπτομερώς την πορεία της πτήσης του αεροσκάφους και την τελευταία συνομιλία ανάμεσα στον πιλότο και στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα, είπε ο Μοκάντεμ.

Η έρευνα για τα μαύρα κουτιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και επικεντρώνεται σε μια περιοχή 5 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

Χτυπήθηκε από μετεωρίτη το αεροσκάφος

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες, στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών, μία νέα θεωρία για την συντριβή του βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας τεράστιος μετεωρίτης, που ζύγιζε περίπου 10.000 τόνους, πέρασε την ατμόσφαιρα της Γης και έπεσε με ταχύτητα 67.000 χιλιομέτρων την ώρα.

Η πτώση του μετεωρίτη έγινε την ίδια μέρα στην ευρύτερη περιοχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όμως πολλοί θεωρούν ότι πολλά από τα κομμάτια του φλεγόμενου βράχου διασκορπίστηκαν πάνω από την Μέση Ανατολή.

Πάντως, οι αιγυπτιακές αρχές, προς το παρόν, δεν μπορούν να αποκλείσουν ούτε τη μηχανική βλάβη, ούτε την έκρηξη βόμβας και την αποσυμπίεση, ούτε την τρομοκρατική ενέργεια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)