ΗΠΑ - Καναδάς

24 Μαΐου 2016 08:35

Kροκόδειλοι - δολοφόνοι βρέθηκαν στα νερά της Φλόριντα

Ο κροκόδειλος του Νείλου είναι πιο μεγαλόσωμος και επιθετικός από τους ντόπιους κροκόδειλους και αλιγάτορες.

Kροκόδειλοι - δολοφόνοι βρέθηκαν στα νερά της Φλόριντα
-

Τρεις αφρικανικοί κροκόδειλοι του Νείλου, που είναι γνωστοί για την  επιθετικότητά τους σε ανθρώπους και σε μεγάλα ζώα, βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Τα τεράστια ερπετά, τα οποία ζουν μόνο στην Αφρική, εντοπίστηκαν το 2009, το 2011 και το 2014 σε βάλτους της πόλης ενώ ο μικρός κροκόδειλος που εντοπίστηκε το 2009 είναι η πιο ανησυχητική περίπτωση καθώς βρέθηκε σε βεράντα σπιτιού!

Οι τρεις κροκόδειλοι υπεβλήθησαν σε εξετάσεις DNA, καθώς η ανακάλυψή τους προβλημάτισε του Αμερικανούς επιστήμονες. Μετά το τέλος των εξετάσεων ο ερπετολόγος Κένεθ Κρίσκο, από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για τρεις επιθετικούς κροκόδειλους του Νείλου που κατασπαράσσουν μεγάλα ζώα και ανθρώπους, ενώ το μήκος τους μπορεί να φτάσει ακόμα και τα έξι μέτρα. Υπολογίζεται ότι 200 άνθρωποι τον χρόνο χάνουν την ζωή τους από τους κροκόδειλους του Νείλου.

«Δεν ήρθαν κολυμπώντας από την Αφρική στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Κρίσκο και υποστήριξε ότι οι ζωολογικοί κήποι στην Φλόριντα δεν φιλοξενούν από το είδος κροκόδειλου και εικάζει ότι κάποιοι ιδιώτες τους έφεραν παράνομα στην χώρα αλλά, καθώς αυτοί μεγάλωναν και θα γινόντουσαν επικίνδυνοι τους εγκατέλειψαν σε βάλτους και κανάλια.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)