Τουρκία

22 Μαρτίου 2016 15:36

Τουρκία: Καταδίκη με αιχμές για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Τι είπαν Ερντογάν και Νταβούτογλου. Ποιες μομφές άφησε Υπουργός για την στάση ορισμένων κρατών της ΕΕ. Πώς ενέπλεξαν το PKK.

Τουρκία: Καταδίκη με αιχμές για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
-

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων είτε πρόκειται για Κούρδους μαχητές που έχουν στο στόχαστρο τους την Άγκυρα είτε για αυτούς που επιτέθηκαν στην βελγική πρωτεύουσα.

"Οι αποτρόπαιες επιθέσεις στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να είναι οδός διεκδίκησης της ελευθερίας, υπογραμμίζοντας ακόμη μια φορά την ανάγκη για κοινό αγώνα ενάντια σε όλες τις μορφές της τρομοκρατίας"

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ενώ σε δηλώσεις του και ο Τούρκος υπουργός για την Ε.Ε., Βολκάν Μποζκίρ ανέφερε ότι η τρομοκρατία έχει πολιορκήσει όλο τον κόσμο. Εκτίμησε δε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, παράλληλα ο Τούρκος Υπουργός επέκρινε κάποιες χώρες της Ε.Ε. (σημ: προφανώς υπονοώντας το Βέλγιο), οι οποίες όπως είπε δεν πολεμούν την τρομοκρατία όσο πρέπει, επιτρέπουν σε μέλη του ΡΚΚ να κινούνται ελεύθερα και να διαθέτουν οικονομικούς πόρους, προσθέτοντας ότι τους έχει πληγώσει που κυμάτισε η σημαία του ΡΚΚ στις Βρυξέλλες.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις η διεθνής τρομοκρατία.

Όλη  η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Καταδικάζω απερίφραστα τις απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις, που συνέβησαν σήμερα στο αεροδρόμιο Zaventem και στο σταθμό του μετρό Maelbeek των Βρυξελών. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φρικτές αυτές επιθέσεις και στο λαό του Βελγίου και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Μετά τις επιθέσεις  που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, προσφάτως (την επίθεση) του PKK στην Άγκυρα και ακολούθως της DAES στην Κωνσταντινούπολη, τώρα οι τρομοκράτες στοχοποίησαν τις Βρυξέλλες, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους από την άποψη ότι δεν γνωρίζουν καμία ανθρώπινη και ηθική αξία, ούτε σύνορα και χρησιμοποιούν μικροπρεπείς μεθόδους.

Η Τουρκία αυτές τις δύσκολες ημέρες βρίσκεται στο πλευρό του Βελγίου. Ο λαός μας, που έχει υποστεί μικροπρεπείς επιθέσεις διαφορετικών τρομοκρατικών οργανώσεων, αισθάνεται και συμμερίζεται βαθιά τον πόνο του βέλγικου λαού.

Θέλω να επισημάνω ότι ως Τουρκία συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα χωρίς διακρίσεις εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη προς το συμμαχικό Βέλγιο. Οι αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις στο Βέλγιο κατέστησαν ξεκάθαρα αντιληπτό ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να συνιστά αγώνα για την ελευθερία και ανέδειξαν την ανάγκη να αγωνισθούμε από κοινού απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατία».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)