Ευρώπη

02 Μαρτίου 2016 21:59

Έκθεση- προειδοποίηση για επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη

Μεγάλος ο κίνδυνος στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας.

Έκθεση- προειδοποίηση για επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη
-


«Ο κίνδυνος επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υψηλός», προειδοποιούν οι  ιταλικές  μυστικές υπηρεσίες

«Μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή επιθέσεις "θεαματικού χαρακτήρα" σαν και αυτές του Παρισιού», προσθέτουν στην ετήσια έκθεσή τους που κοινοποιήθηκε στο ιταλικό κοινοβούλιο,  εκτιμώντας πως  «με τα τραγικά συμβάντα του Παρισιού ξεκίνησε μια στρατηγική επίθεση κατά της Δύσης η οποία πρόκειται να συνεχισθεί».

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας θεωρούν ότι ο κίνδυνος είναι «ουσιαστικότερος σε ότι αφορά τα Βαλκάνια». Όπως εξηγούν  από τα Βαλκάνια περνούν πολλοί λεγόμενοι «ξένοι μαχητές» οι οποίοι κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, ενώ υπάρχουν και «ριζωμένες εξτρεμιστικές πραγματικότητες».

Υπάρχει, δηλαδή, ένας «εν δυνάμει αποσταθεροποιητικός κίνδυνος», όσο και «η πιθανότητα να εδραιωθούν στην περιοχή των Βαλκανίων βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης ικανές να στηρίξουν τρομοκρατικά σχέδια κατά ευρωπαϊκών χωρών».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)