Αφρική

09 Ιανουαρίου 2016 13:08 Τελευταία ενημέρωση : -

Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στην Ερυθρά Θάλασσα

Τρεις τουρίστες τραυματίστηκαν στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αιγύπτου, Χουργκάντα. Ο ένας ένοπλος σκοτώθηκε. Επίθεση ενόπλων και στο Κάιρο.

Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στην Ερυθρά Θάλασσα
-

Δύο ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον ενός ξενοδοχείου στο θέρετρο Χουργκάντα στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις Ευρωπαίους τουρίστες.

Το Κέντρο Πληροφοριών για θέματα Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι δύο Αυστριακοί και ένας Σουηδός τραυματίστηκαν ενώ οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν.

Οι τρεις τουρίστες που τραυματίστηκαν στην Χουργκάντα «φέρουν τραύματα από μαχαίρι, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Χάλεντ Μεγκάχεντ.

Ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε από τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας και άλλος ένας κρατείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, όπου προστίθεται ότι οι επιτιθέμενοι ήταν οπλισμένοι με ένα αεροβόλο όπλο και μαχαίρια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο ο δεύτερος δράστης έχει τραυματιστεί.

Χουργκάντα - Αίγυπτος - Επίθεση

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση, καθώς οι πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες διαφοροποιούνταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας επισήμαναν αρχικά ότι οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα όπλο, ένα μαχαίρι και μια ζώνη εκρηκτικών και ότι έφθασαν στο ξενοδοχείο Bella Vista διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν τον δράστη που είχε τις εκρηκτικές ύλες και ότι ένας από τους τραυματίες ήταν από τη Δανία και άλλος από τη Γερμανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι ένας από τους δράστες ήταν ένας φοιτητής από το προάστιο του Καΐρου, τη Γκίζα.

Χουργκάντα - Αίγυπτος - Επίθεση

Ένοπλοι σκότωσαν έναν διοικητή της Τροχαίας και τον οδηγό του κοντά στο Κάιρο

Ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που δέχτηκαν ενώ κατευθύνονταν με αυτοκίνητο στη δουλειά τους, στα δυτικά του Καΐρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ο συνταγματάρχης, που ήταν διοικητής της Τροχαίας, και ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα, μπήκαν στο στόχαστρο αγνώστων που πυροβόλησαν εναντίον τους και τους σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για πολλές παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη χερσόνησο του Σινά, όπου εδρεύει η οργάνωση αυτή.

Το ΙΚ έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή, στα τέλη Οκτωβρίου, ενός αεροσκάφους που μετέφερε Ρώσους τουρίστες από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)